head_banner

AC EV ladestiktyper til ladestation til elektriske køretøjer?

AC EV ladestiktyper til ladestation til elektriske køretøjer?Stiktyper-01

Et 5-benet stik

(J1772)

Type 1:

Afspejler SAE J1772/2009 bilstikspecifikationerne

Ladestikket defineret i 2009 er designet til det 120/240 volt enfasede treledernetværk, der er tilgængeligt i Nordamerika.I modsætning til det europæiske Type 2-stik er Type 1-stikket normalt ikke låst på køretøjssiden (bruges til elektrisk sikkerhed og tyverisikring), så det til enhver tid kan fjernes, selv under opladning og af uautoriserede personer, og derved stopper opladningsprocessen bliver.

I Amerika spiller tyverisikringen af ​​kablet ingen rolle, da de er fast forbundet til ladestationen.Derudover kan nogle nyere køretøjsmodeller blokere klemmehåndtaget på Type1-stikket som en slags lås.

På trods af standardiseringen sælges amerikanske og asiatiske elbilmodeller stadig i Europa med Type1-stikket på køretøjssiden, da køretøjerne for det meste er designet til det lokale elnet og derfor kun er en enfaset AC-oplader (230V, maks. 7,4 kW). ) har installeret.Da ladekablerne typisk har et Type 2-stik på stationssiden og et Type 1-stik på køretøjssiden, er adaptere ikke påkrævet og normalt ikke godkendt.

Stikket er designet til 10.000 parringscyklusser, så det skulle holde mindst 27 år i en daglig plug-in-cyklus.Den har en diameter på 43 mm og har fem kontakter – to strømførende kontakter (ydre leder / nulleder L1 og N), en beskyttelsesleder (PE) og to signalkontakter (CP og PP).Signalkontakterne bruger samme protokol til kommunikation med ladestationen som med Type 2-stikket.

 

Stiktyper-02

Et 7-benet stik

(IEC 62196-2)

Type 2:

Afspejler VDE-AR-E 2623-2-2 stikspecifikationerne

Det europæiske standardstik til opladning af moderne elbiler er det såkaldte "Type 2-stik", som i daglig tale også kaldes "Mennekes"-stik efter firmaet, der er involveret i udviklingen.Udtrykket "type 2" kommer fra den tilsvarende standard IEC 62196-2, som definerer tre typer AC-adaptere (type 1 til 1-faset opladning, type 2 for 1- og 3-faset opladning, type 3 for 1-faset og 3-faset 3-faset opladning med lukker).

Langt de fleste nye AC-ladestandere i Europa har mindst én Type 2-forbindelse.Dette er i modsætning til konventionelle husholdningsstik (SchuKo) til permanent høje strømme (normalt 32A / 400V eller 22 kW) og designet i modsætning til de allerede kendte røde eller blå CEE-stik til flere tusinde – så glatte som muligt – plug-in-drift.Denne funktion er vigtig for daglig opladning af elbiler.Derudover er stikkene af højkvalitetskabler fuldstændig fyldt med plastik, så stikket ikke bliver beskadiget, selv når man kører over det.

Type 2-stikket kan låses på stationen såvel som ved køretøjet for at beskytte mod træk under spænding.På denne måde kan opladning ikke stoppes af uvedkommende, og kablet kan ikke stjæles.
Alle stik i standarden har, udover strømlederne, ekstra ben til kommunikation mellem elbilen og ladestationen.Dette angiver, hvilken maksimal ladeeffekt kablet brugte og ladestationen understøtter.Ladestationen og elbilen signalerer også hinandens aktuelle status (f.eks. "klar til opladning").På længere sigt kan denne kommunikation suppleres med en powerline-forbindelse for at understøtte yderligere tjenester såsom internetadgang eller SmartGrid-funktioner.


Indlægstid: 14. maj 2021
  • Følg os:
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • Youtube
  • instagram

Efterlad din besked:

Skriv din besked her og send den til os